Διαμόρφωση Κεντρικής Πλατείας Ολυμπιάδας

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού Ολυμπιάδας, στον Δήμο Αριστοτέλη, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η μελέτη προβλέπει την απόδοση της συνολικής επιφάνειας της περιοχής μελέτης στη πεζή μετακίνηση μέσω της συνολικής ανάπλασης και πεζοδρόμησης της και την υλοποίηση σε όλο το μήκος της όδευσης τυφλών και των αντίστοιχων ραμπών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.  

Πληροφορίες

Το υφιστάμενο Δημοτικό Πάργκινγκ καθώς και η κεντρική οδός που διασχίζει τον οικισμό της Ολυμπιάδας, η οποία βρίσκεται στα Νότια της υφιστάμενης πλατείας, πλέον θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της νέας διαμόρφωσης.

Το κεντρικό τμήμα της πλατείας και τα πεζοδρόμια παραπλέυρως των συμβαλλόντων οδών θα διαστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου ενώ οι συμβάλλουσες οδοί θα διαστρωθούν με κυβόλιθο από σκυρόδεμα. Παράλληλα σημαντικό κομμάτι της ανάπλασης θα είναι η διαμόρφωση νέων χώρων πρασίνου.

Πρόθεση του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί ένα περισσότερο τρισδιάστατο ανάγλυφο, με διαφοροποιήσεις, κλίσεις και διαβαθμίσεις του ανάγλυφου της πλατείας, η οποία θα εισάγει το χρήστη σε μία αφηγηματική διαδρομή, χωρίς όμως να διαταράσσεται η συνέχεια του ανάγλυφου.

Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε:

  • Η τοποθέτηση υποδαπέδιου σιντριβανιού
  • Η τοποθέτηση κρασπέδου
  • Η Διαμόρφωση χώρων πράσινου
  • Η τοποθέτηση ξύλινων πέργκολων
  • Η τοποθέτηση καθιστικών
  • Η Προσβασιμότητα για ΑμεΑ

"*" indicates required fields

Accepted file types: pdf, doc, docx, jpg, Max. file size: 80 MB.